2009-08-13 Δελτίο τύπου - Άλπεις

Υλικό Δημοσιότητας - Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2009-08-13

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΛΠΕΙΣ 


Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης διοργάνωσε ορειβατική αποστολή στις Γαλλικές Άλπεις από τις 31 Ιουλίου εώς τις 11 Αυγούστου με στόχο την ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή των Άλπεων, το Mont Blanc, με υψόμετρο 4810 μέτρα. Η αποστολή αποτελούνταν από εφτά μέλη, μεταξύ των οποίων ο Βασίλης Ντόβας από την ΕΟΔ Τρικάλων.

Στις 7 Αυγούστου ο στόχος επιτεύχθηκε και έξι από τους οχτώ ορειβάτες της ομάδας κατάφεραν να πατήσουν στην κορυφή ενώ οι υπόλοιποι δύο αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν και να επιστρέψουν στο καταφύγιο αφού παρουσίασαν προβλήματα λόγω του μεγάλου υψομέτρου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Chamonix τα μέλη της ΕΟΔ ξεναγήθηκαν  στα γραφεία και στη βάση ελικοπτέρων της κρατικής Γαλλικής Ομάδας Ορεινής Διάσωσης (PGHM) και ενημερώθηκαν για τη δομή της, τον τρόπο λειτουργίας της και τις επιχειρησιακές της δυνατότητες.

Τέλος, η αντιπροσωπεία της ΕΟΔ επισκέφτηκε την Εθνική Σχολή Σκι και Αλπινισμού (ENSA) και τα μέλη της ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της, ενώ παράλληλα σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ορεινής Διάσωσης (IKAR), ολοκληρώθηκε ο φάκελος υποψηφιότητας για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Συνεδρίου Ορεινής Διάσωσης στην Καλαμπάκα το 2011.

 

Παράρτημα Τρικάλων

Βασ. Τσιτσάνη 48 (πρώην Στρατόπεδο Παπαστάθη)

τηλ & φαξ: 2431035222

www.eodtrikalon.gr  

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   

 
Σύνδεση Μελών