2011-03-03 Δελτίο τύπου - Διευκρινίσεις για το συνέδριο

Υλικό Δημοσιότητας - Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2011-03-03

 

Διευκρινίσεις για το συνέδριο

 


Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Τρικάλων με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν σε χθεσινή ραδιοφωνική εκπομπή από τον δήμαρχο Καλαμπάκας κύριο Σακελλαρίου αισθάνεται την ανάγκη να προχωρήσει σε ορισμένες διευκρινίσεις προς αποφυγή δημιουργίας εντυπώσεων και παρεξηγήσεων.

 

1. Το Πανελλήνιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης είναι ένας θεσμός ο οποίος ξεκίνησε το 2006 στη Θεσσαλονίκη με στόχο να διεξάγεται κάθε χρόνο σε διαφορετική περιοχή.

2. Η ΕΟΔ Τρικάλων, μετά από εισήγηση της προς την κεντρική διοίκηση του οργανισμού, πρότεινε στο Δήμο Καλαμπάκας (υπό την θητεία του κυρίου Μπουτίνα) το 2008 τη μόνιμη διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου στην Καλαμπάκα με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης και της προβολής της περιοχής. Ο κύριος Μπουτίνας, αντιλαμβανόμενος τα οφέλη που θα αποκόμιζε η τοπική κοινωνία από τη συγκεκριμένη διοργάνωση αποδέχτηκε την πρόταση της ΕΟΔ και ως συνδιοργανωτής συμφωνήθηκε η συμμετοχή του Δήμου με την παραχώρηση της αίθουσας του πολιτιστικού κέντρου και το ποσό των 3000 ευρώ για μέρος των εξόδων του ενός από τα τρία ελικόπτερα που συμμετέχουν στο συνέδριο. Ο συνολικός προϋπολογισμός του συνεδρίου ανέρχεται στις 12.000 ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα των άλλων δύο ελικοπτέρων.

3. Με τη θεσμοθέτηση του Πανελληνίου Συνεδρίου Ορεινής Διάσωσης στην Καλαμπάκα, στόχος της ΕΟΔ είναι η φιλοξενία του Διεθνούς Συνεδρίου Ορεινής Διάσωσης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας IKAR-CISA, με τα όποια οφέλη για την ευρύτερη περιοχή του νέου Καλλικρατικού Δήμου.

4. Από τη στιγμή που η νέα Δημοτική Αρχή, για τους δικούς της λόγους, δεν ενέκρινε το απαιτούμενο ποσό για τη φετινή διεξαγωγή της διοργάνωσης, η ΕΟΔ Τρικάλων αντιλαμβανόμενη τις όποιες οικονομικές δυσκολίες επικαλέσθηκε ο Δήμαρχος, δεν άσκησε καμία πίεση επί της αποφάσεως ούτε προέβη σε καμία αντιπαράθεση, αλλά απευθύνθηκε στον Δήμο Πύλης προκειμένου να μη χαθεί μια τόσο σημαντική διοργάνωση από το νομό.

5. Σχετικά με την αναφορά στο κτίριο στο οποίο δημιουργήθηκε και θα παραχωρηθεί στην ΕΟΔ Τρικάλων από τον Δήμο Κλεινοβού, τονίζουμε ότι τα έξοδα κατασκευής του καλύφθηκαν από τον ίδιο το δήμο και από κονδύλιο που ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών για τη συγκεκριμένη κατασκευή με το υπ’αριθμ. πρωτ. 9902/08/13-1-2009 και σε καμιά περίπτωση δεν επιβαρύνουν τους πολίτες της Καλαμπάκας, όπως ισχυρίστηκε ο κύριος Σακελλαρίου για τη δημιουργία εντυπώσεων. Τα χρήματα μεταφέρθηκαν στον προϋπολογισμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων με την υπ’ αρίθμ. απόφαση 0007 51 του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και με αριθμό πρωτ. 2/12362/24-2-2009.

Τέλος, επειδή τα όσα θίχτηκαν στη χθεσινή κουβέντα με εμπλεκόμενους τους κυρίους Σακελλαρίου και Ζαχαράκη, εξελίχθηκαν σε πολιτική κόντρα με υπονοούμενα και υπαινιγμούς, αφήνοντας να αιωρούνται αναπάντητα ερωτήματα σε ζητήματα οικονομικής φύσεως, άσχετα με τη διοργάνωση του συνεδρίου και αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη, ξεκαθαρίζουμε ότι η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Τρικάλων δε θα ανεχθεί  να χρησιμοποιηθεί ως ¨πολιορκητικός κριός¨ σε διαμάχες με πολιτικές σκοπιμότητες και κινήσεις εντυπώσεων.

Η ανιδιοτελής δε, προσφορά της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ως προς το κοινωνικό σύνολο έχει αποδειχτεί από την εικοσαετή παρουσία της εντός και εκτός συνόρων, προάγοντας την έννοια του εθελοντισμού. 

 

Παράρτημα Τρικάλων

Βασ. Τσιτσάνη 48 (πρώην Στρατόπεδο Παπαστάθη)

τηλ & φαξ: 2431035222

www.eodtrikalon.gr  

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   

 
Σύνδεση Μελών