2013-01-28 Δελτίο τύπου - Επιχείρηση Διάσωσης την Τύμφη

Υλικό Δημοσιότητας - Δελτία Τύπου

HRT_Documents_logo_gif

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΟΡΕΙΒΑΤΗ ΣΤΗΝ ΤΥΜΦΗ

 

30χρονος ορειβάτης κατέπεσε σε χαράδρα βάθους 400 μ. κοντά στην κορυφή Λάπατος του όρους Τύμφη, επάνω από το Πάπιγκο Ιωαννίνων. Ο ορειβάτης ήταν μέλος 3μελούς ομάδας η οποία βρισκόταν στο βουνό από το Σάββατο το πρωί και πραγματοποιούσε διάσχιση της περιοχής με ορειβατικά σκι. Κατά την κατάβαση της ομάδας από την κορυφή, ο 30χρονος πάτησε σε «κορνίζα» - ασταθές στρώμα χιονιού - το οποίο αποκολλήθηκε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί χιονοστιβάδα παρασύροντας τον ορειβάτη σε διπλανή χαράδρα.

Από χθες το πρωί πραγματοποιείται επιχείρηση για τη διάσωσή του με τη συμμετοχή ελικοπτέρου Super Puma. Η κατάσταση του ορειβάτη δεν είναι γνωστή καθώς δεν έχει ακόμα εντοπιστεί. Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή σε συνδυασμό με τη μεγάλη ποσότητα χιονιού δυσκόλευαν το έργο των ομάδων διάσωσης και του ελικοπτέρου.

Χθες το μεσημέρι ζητήθηκε η συνδρομή  της ΕΟΔ Τρικάλων και ήδη 5μελής ομάδα έμπειρων ορειβατών έχει αναχωρήσει για τον τόπο του συμβάντος. Οι έρευνες πρόκειται να συνεχισθούν σήμερα.

 
Σύνδεση Μελών