2008-05-24 έως 25 Συνδιοργάνωση του του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ορεινής Διάσωσης στην Καλαμπάκα Τρικάλων

Εκπαιδεύσεις - 2008

Η ΕΟΔ Τρικάλων και η κεντρική διοίκηση της οργάνωσης συνδιοργάνωσαν το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης στην Καλαμπάκα στις 24 και 25 Μαΐου 2008 με τη συνεργασία του Δήμου Καλαμπάκας. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν αντικείμενα που άπτονται της ορεινής διάσωσης όπως οργάνωση και συντονισμός επιχειρήσεων διάσωσης, πιθανά προβλήματα κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης, κανόνες ασφαλείας στο βουνό, χιονοστιβάδες, εξειδικευμένος διασωστικός εξοπλισμός, πρώτες βοήθειες, τηλεπικοινωνίες, στατιστική μελέτη και θέματα ψυχολογίας. Στο πρακτικό μέρος του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε άσκηση απεγκλωβισμού τραυματία αναρριχητή από βράχο της Καλαμπάκας, τεχνική καταρρίχησης από ελικόπτερο ( rappel ) και άσκηση αεροδιάσωσης ορειβατών από τον Κόζιακα με τη συμμετοχή τριών ελικοπτέρων, ένα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα της Αστυνομίας και ένα της εταιρίας Intersalonica .

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου βραβεύτηκαν από την κεντρική διοίκηση μεταξύ άλλων, τα στελέχη του παραρτήματος Τρικάλων Θανάσης Νταής και Βασίλης Ντόβας για τη μακροχρόνια προσφορά τους στην έρευνα και τη διάσωση και τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στην ΕΟΔ.

Μεταξύ των επισήμων καλεσμένων της διοργάνωσης ήταν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κύριος Μουζάς, ο προϊστάμενος της ΓΓΠΠ της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κύριος Κοκολάκης, ο προϊστάμενος της ΓΓΠΠ της περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κύριος Λέγγας Νίκος, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Σούλα Μερεντίτη, ο διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καλαμπάκας και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμπάκας. Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κύριος Μπουτίνας Βύρωνας.

   

   

   

   

   

 
Σύνδεση Μελών